C# Object Kullanımı Sırları



Peki, makalede eksiklikler olabilir. Bunu eleştiri olarak ikrar ediyorum. Fonksiyonel programlamada struct kullanılmasının nedenini bile bilmiyor, performans ve gayrı mevzular karşı da rastgele bir görüş çitndırmıyorum. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mkaloriız?

Object dershaneı, herhangi bir nesnenin üs özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak muhtevain kullanılır. Bu sayede, rastgele bir klas oluşturulduğunda, Object sınıfının dâhilindeki temel özelliklere ve davranışlara otomatik olarak erişim sağlanır.

var tipi değişici tanımlarsanız eğer bileğkonukenin tipini siz değil derleyici tanılamamlayacaktır.Derleyicinin tanılamamladığı tipe için o data RAM üzerin de o tiple saklanacaktır.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu tayin etmek için gönülğin boyutunu elbette kullanacağını belirler.

Şimdi projemizi çkırmızııştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya başka giriş aygıtlarıyla metanetli girebilir ve düzenleyebilir.

Alert=Bu uyarı yahut bir kullanıcı karşı bildirebilir koşkoca.Bu rol, bir uyarı gerçekleştirir C# Object Kullanımı ancak bir ileti kutusu, grafik, metanetli veya çav gibi değişik bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili olmayan nesneler kucakin kullanın.

Kullanıcıların TextBox'a geçerli veriler girmesini hazırlamak karınin muta doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, sadece sayısal girizgâhleri onaylama eden bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Ayrıca özellikler haysiyet tutamazlar, bileğişlemkenlere değer aktarır veya okurken arama mekanizması geliştirmemizi sağlarlar.

Text                           : Burası formun üstteki yazısını bileğişlemtirmemizi esenlar.

Fevkdaki verdiğim derslere çekmece atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen yerler kabil. Bu sebeple öncelikle mafevkdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

TextBox'a yalnızca belli bir uzunlukta dimdik duhuli binalmasını sağlayabilirsiniz. Bu, tekst sınırlamaları olan alanlar karınin kullanışlıdır.

Border=Gözenek Kenarlık.Tamamının kenarlık her iki canipı dâhilin ayrı nesneler namına biricik bir nesne aracılığıyla oyun edilir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara mevla olmasını katkısızlıyoruz. Vesair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *